Padel uitleg

Padel is een opwindende racketsport die elementen van tennis en squash combineert. Het wordt gespeeld op een rechthoekig veld, omgeven door glazen of met gaas bedekte wanden. Het spel wordt meestal in dubbelspel gespeeld, waarbij vier spelers betrokken zijn.

Het doel van padel is om de bal over het net te slaan, in het speelveld van de tegenstanders, zonder dat de bal twee keer stuitert op dezelfde helft van het veld. De opslag gebeurt onderhands en moet diagonaal plaatsvinden, zoals bij tennis.

De rackets gebruikt in padel zijn kleiner dan tennisrackets en hebben gaten in het blad, vergelijkbaar met squashrackets. Dit zorgt voor meer controle over de bal en bevordert snellere rally’s.

De glazen wanden rond het veld maken strategisch gebruik van de muren mogelijk, waardoor de bal op onverwachte manieren kan stuiteren. Slimme plaatsing en snelle reflexen zijn essentieel voor succes in padel.

Padel is toegankelijk voor spelers van alle niveaus en leeftijden. Het vereist minder fysieke inspanning dan tennis, waardoor het aantrekkelijk is voor mensen die op zoek zijn naar een leuke, sociale sport. Met groeiende populariteit over de hele wereld is padel een opwindende toevoeging aan de rijke wereld van racketsporten.


Shop nu 4 Donnay artikelen voor €25! De korting wordt automatisch berekend in je winkelmandje. Je kunt verschillende modellen en kleuren met elkaar combineren.

Leuke tennistermen