Duitse tennistermen

Een lijst met Duitse tennis termen:

 1. Aufschlag – Service
 2. Vorhand – Forehand
 3. Rückhand – Backhand
 4. Netz – Net
 5. Doppelfehler – Double fault
 6. Einstand – Deuce
 7. Vorteil – Advantage
 8. Aufschlagsspiel – Service game
 9. Satz – Set
 10. Spielstand – Score
 11. Tiebreak – Tiebreak
 12. Breakpunkt – Break point
 13. Matchball – Match point
 14. Aufschlaglinie – Service line
 15. Linienrichter – Line judge
 16. Schiedsrichter – Umpire
 17. Aufschlagrichtung – Service direction
 18. Seitenwechsel – Changeover
 19. Spielfeld – Court
 20. Rückschlag – Return

Tennis is een fascinerende sport met een rijke vocabulaire aan termen die de essentie van het spel vangen. De tennisbaan, ook wel het ‘court’ genoemd, is verdeeld in verschillende zones, zoals de baseline, serviceboxen en het net. Een ‘rally’ ontstaat wanneer spelers de bal heen en weer slaan, waarbij ze streven naar een krachtige ‘winner’ of een strategische ‘placement’. Het serverende team begint met een ‘service’, die binnen de ‘servicebox’ moet landen om geldig te zijn. Als de bal de lijn raakt, wordt het een ‘ace’ genoemd.

Een belangrijk aspect van tennis is het begrijpen van verschillende slagen, zoals de ‘forehand’ en ‘backhand’. Spelers gebruiken vaak ‘volleys’ bij het net en proberen ‘smashes’ te slaan om punten te scoren. Een ‘lob’ kan worden ingezet om de tegenstander te passeren door de bal hoog over hen heen te slaan.

De score wordt bijgehouden met termen als ‘love’ voor nul punten, ’15’, ’30’, ’40’, en ‘deuce’. Een set bestaat uit games, en een wedstrijd kan uit meerdere sets bestaan. Het winnen van drie sets leidt tot overwinning in de wedstrijd.

Tennis kent ook strategische elementen, zoals het spelen op verschillende ondergronden zoals gravel, gras of hardcourt. Verder zijn er termen als ‘slice’, ‘topspin’, en ‘drop shot’ die de diversiteit van de speltechnieken weerspiegelen. Kortom, tennis is een prachtige sport met een breed scala aan termen die de nuances van het spel benadrukken.


Shop nu 4 Donnay artikelen voor €25! De korting wordt automatisch berekend in je winkelmandje. Je kunt verschillende modellen en kleuren met elkaar combineren.

Leuke tennistermen