Amerikaanse tennis termen

Hier zijn enkele Amerikaanse tennis termen in het Nederlands:

  1. Ace: Een service die niet wordt teruggekeerd, waardoor de server direct een punt scoort.
  2. Deuce: Een gelijke stand van 40-40 in een game. Na deuce moet een speler twee punten op rij winnen om de game te winnen.
  3. Love: Als een speler geen punten heeft gescoord in een game, wordt dit “love” genoemd.
  4. Breakpunt: Een kans voor de ontvanger om de servicegame van de tegenstander te winnen en een break te realiseren.
  5. Tiebreak: Een speciale game die wordt gespeeld om een set te beslissen wanneer de score 6-6 is.
  6. Smash: Een krachtige aanvalsslag waarbij de bal bovenhands wordt geslagen en naar beneden wordt geslagen, vaak bij het net.
  7. Fault: Een ongeldige service die de server een tweede kans geeft om te serveren.
  8. Baseline: De achterlijn van het tennisveld, parallel aan het net.
  9. Volley: Een slag waarbij de bal wordt geslagen voordat deze de grond raakt, meestal bij het net.
  10. Grand Slam: Het winnen van alle vier de belangrijkste tennis toernooien in één kalenderjaar: de Australian Open, de French Open, Wimbledon en de US Open.

Tennis is een fascinerende sport met een rijke vocabulaire aan termen die de essentie van het spel vangen. De tennisbaan, ook wel het ‘court’ genoemd, is verdeeld in verschillende zones, zoals de baseline, serviceboxen en het net. Een ‘rally’ ontstaat wanneer spelers de bal heen en weer slaan, waarbij ze streven naar een krachtige ‘winner’ of een strategische ‘placement’. Het serverende team begint met een ‘service’, die binnen de ‘servicebox’ moet landen om geldig te zijn. Als de bal de lijn raakt, wordt het een ‘ace’ genoemd.

Een belangrijk aspect van tennis is het begrijpen van verschillende slagen, zoals de ‘forehand’ en ‘backhand’. Spelers gebruiken vaak ‘volleys’ bij het net en proberen ‘smashes’ te slaan om punten te scoren. Een ‘lob’ kan worden ingezet om de tegenstander te passeren door de bal hoog over hen heen te slaan.

De score wordt bijgehouden met termen als ‘love’ voor nul punten, ’15’, ’30’, ’40’, en ‘deuce’. Een set bestaat uit games, en een wedstrijd kan uit meerdere sets bestaan. Het winnen van drie sets leidt tot overwinning in de wedstrijd.

Tennis kent ook strategische elementen, zoals het spelen op verschillende ondergronden zoals gravel, gras of hardcourt. Verder zijn er termen als ‘slice’, ‘topspin’, en ‘drop shot’ die de diversiteit van de speltechnieken weerspiegelen. Kortom, tennis is een prachtige sport met een breed scala aan termen die de nuances van het spel benadrukken.


Shop nu 4 Donnay artikelen voor €25! De korting wordt automatisch berekend in je winkelmandje. Je kunt verschillende modellen en kleuren met elkaar combineren.

Leuke tennistermen